Honlapkészítés fontos elemei, amikre lehet nem is gondoltál

Honlapkészítés fontos elemei

A honlapkészítés témakörében is vannak olyan elemek, melyekre az ember kívülállóként nem is gondol. Ilyenek lehetnek például a honlaphoz tartozó domain név, tárhely, vagy akár a készítéséhez felhasznált téma és bővítmény. Persze ha egy felkészült szolgáltatóval készíttetjük el honlapunkat, akkor minden nem csak kérdéseket fogunk kapni, hanem megoldási javaslatokat is. Azaz nem nekünk kell annak is utánajárni, hogy mi lenne az új honlapunkhoz a legoptimálisabb, hanem a kivitelezőtől kapunk erre javaslatokat, ajánlásokat.

Ha már készíttetünk egy új honlapot, akkor fontos, hogy a hozzá megfelelő levelezés is be legyen állítva. Hiszen a brandünkről kialakult képhez hozzátartozhat, hogy ne egy freemail. hu-s cím legyen fent a kapcsolati aloldalon. 🙂

A tárhely megválasztása se mindegy. Mint más szolgáltatásokkal kapcsolatosan a tárhely piacon is megannyi szolgáltató versenyez az ügyfelek kegyeiért. Csak az a kérdés, hogy mire van szükségünk. Ma már célszerű minimum egy SSD-vel szerelt tárhely-re készíttetni weboldalunkat.

Ezen felül a szolgáltatónál figyelembe kell vennünk, hogy az arculat az ajánlat részét képezi e. És ha igen, akkor mit tartalmaz pontosan. Egy kis arculati tervezése egy komolyabb grafikus esetében 80-100eft nettó költségekkel járhat. Ma már új honlap készítésekor ennek a töredékéből megúszhatjuk ezt. Ráadásul elkészült projektünk jobb esetben szépen fog megjelenni, mind asztali gépeken, mint mobiltelefonokon.

Az is fontos kérdés ha honlapot készíttetünk, hogy milyen képek fognak szerepelni rajta. A jogtisztaságra a törvény kötelez, de ha a tartalmaink nem felelnek meg ennek a google-től is várhatunk némi retorziót. Fontos az elején gondolni arra, hogy a tartalom és az oldal egészében, vagy részben optimalizált lesz kereső szempontjából, vagy ezt a készítő feláras külön szolgáltatásként akarja e adni. E nélkül ma már ne vágjunk bele, hiszen mit sem ér egy olyan honlap, amit a látogatók nem találnak meg. Ha nem férünk be az első 10-15 találatba, akkor jó eséllyel csak tengődni fog honlapunk, illetve csak néha-néha fognak minket megtalálni az érdeklődök.

Ha további információra van szükséged, vagy érdekel téged a folyamat, akkor nézz szét itt: mert náluk valóban az új honlap befektetés a jövőbe.

Ha pedig megjegyzésed lenne írd meg kommentben, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük