Landing page - fókuszban a figyelem

Landing page – fókuszban a figyelem

A landing page ma a weboldal készítés egyik legfejlettebb és legtrendibb megoldása. Épp ezért sokan is szeretnének érkező oldalakat készíttetni profikkal. De pontosan mit is kell itt figyelembe venni?

Milyen a jó landing page?

A landing oldal a weboldalnak egy olyan aloldala, ami kifejezetten arra van kitalálva, hogyx először ezzel találkozzon a látogató. Itt nagyon sok múlik azon, hogy mennyire koncentráljuk a figyelmet egy irányba. Ezért egy-egy ilyen aloldalon sem menü sem lábléc nem található. Hiszen az a célunk, hogy a látogató végigmenjen egy általunk előre eltervezett folyamaton. Megismerkedjen a termékünkkel, annak előnyeivel, a garanciáinkkal, az ajánlásokkal és ajánlatot kaphasson, melyet igen nehéz visszautasítani. Azaz a jó landing page alap követelménye az ellenállhatatlan ajánlat.

Ha landing oldalról beszél a webmestered, akkor kifejezetten a ppc hirdetésekre készített aloldalról van szó. Akár kampányszerűen használod, akár időszakosan ez jelen pillanatban a legjobban megtérülő formája az új vevők szerzésének. A profik tudják, hogy enélkül jóval kevesebb vásárlásunk lesz adott mennyiségű látogatóból.

Miért nem a főoldalra visszük az érdeklődőt?

Nos ez igencsak egyszerű, hiszen a főoldalon és más aloldalakon információs bőség van. Ma pedig már az a fontos, hogy a felhasználó lehetőleg azonnal és könnyedén megtalálja azt, amit keresett. Ezt persze egy jó landing oldalon tudjuk megadni számára. A másik ami igencsak a hatékonyságot emeli, hogy itt tudunk a legjobban hatni a potenciális vásárlóinkra és el tudjuk érni a célunkat.

Mi lehet ilyen cél?

  • Vásárlás – azaz termékünk megrendelése
  • Feliratkozás – azaz email címért cserébe adunk hasznos tartalmat
  • Kattintás – vannak köztes landing oldalak ahonnan tovább tud menni a látogató, de már konkrétabban
  • Véleményezés – ma egy trendi dolog visszajelzéseket kérni.

Összességében ezt a korábban linkelt oldalon jobban kifejtették már, de előzetesen ennyit tudnunk elég a landing oldalak céljairól. Ami pedig még fontos, hogy egy-egy ilyen oldal csak 1 maximum 2 cél szolgálva lett létrehozva, annak érdekében, hogy minél sikeresebben prosperálhasson! Haérdekelnek további információk, akkor keresd fel az egyedi weboldal készítők csapatát!

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük