Nem bunkóság szépséget adni ajándékba!

A köztudatban régóta kering az a tévhit, hogy dezodorokat, tusfürdőket vagy ránctalanító krémet nem illik ajándékba adni, mert azt az üzenetet hordozza, hogy a másikra ráférne egy kis igényesség, ápoltság, fiatalosság stb.

A helyzet nem ennyire egyszerű. Nem mindegy hogyan, kinek és milyen üzenettel illetve milyen alkalomból adjuk a fent említett ajándékokat. Ha egy olyan személynek adjuk, aki tényleg ad magára, akkor egyáltalán nem fogja bántásnak venni a dolgot. Ha viszont olyasvalakit szeretnénk rábírni az igényességre, aki nem törődik eleget magával, akkor egy szülinap vagy egy házassági évforduló nem a legjobb alkalom ennek a jelzésére, pláne nem ajándékkal. Tehát a helyzetek nagyon eltérők, nem érdemes általánosítani.

A szépségszalonok nyújtotta ajándékutalványokkal a fenti hiedelemből kiindulva szintén óvatosan bánunk. Pedig vajon ki mondana nemet, ha meglepné valaki egy szuper szépségcsomaggal, amit a libertyszalon.hu szolgáltatásai közül lehet igénybe venni?

Biztosan nem sokan. Fordászhoz szinte mindenki jár, a manikűrt, pedikűrt szintén sokan igénybe veszik, a géllakkra is sokkal többen vevők, manapság és az arckezelések is népszerű szolgáltatások. Ráadásul a tárgyi ajándékokkal szemben ez sokkal inkább személyre szabható meglepetés és akkor is működőképes, értelmes ajándék, ha a másik felet nem igazán ismerjük. Céges ajándékozások során is ideális ajándék egy ajándékkártya, mint a cikk legelején említett dezodor vagy illatszercsomag.

Ráadásul egyre inkább megdőlni látszanak azok a tabuk is, amik a férfiakat zárták el a szépségszalonoktól. A legtöbb esetben bátran lehet tehát szolgáltatásokat ajándékozni, nem lesz a dologból sértődés.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük