Tanulni sosem késő

Az ember folyamatosan fejlődik, képzi magát. Képezhetjük magunkat önállóan otthon, önszorgalomból, vagy akár egy munkahelyen keresztül is, egy továbbképzés keretein belül. Az edzésben is kell mindig valami plusz, hogy jobbnál jobbak legyünk, legyőzzük saját határainkat, és újabb sikereket érjünk el.

A coaching nem is szól másról, mint, hogy a személyes képességek fejlesztéséről, és ezzel együtt a problémamegoldó képesség fokozásáról is. Ahogy a mondás is tartja, jó pap holtig tanul. A mai világban pedig ez igencsak megállja a helyét, hiszen annyi újdonsággal találjuk szembe magunkat, nap, mint nap, így nem tehetjük meg, hogy nem fejlesztjük magunkat. A Kogwheel csapata nagyszerű segítséget tud nyújtani a coaching technikák képzésére, legyen szó egyéni vagy csoportos képzésről.  Egy konkrét problémán keresztül, a szakmai kompetenciákat és a felelősségvállalás fejlődését hivatott növelni. Meglévő tudásra, valamint tapasztalatra alapozva, más szemszögből kényszeríti az egyént a megoldásra.

Az egyéni coaching-nál a megbeszélések négyszemközt zajlanak, szóval bizalmasabb viszony kiépítése is megvalósul. Így az egyén öntanulási folyamaton keresztül ismeri meg saját működését. A csoportos fejlesztésnél a résztvevők egymástól tanulnak, ahol valódi problémákon dolgoznak együtt. Fontos tudni, hogy mindig az adott vállalkozásra épül az egész képzés, így olyat tanulnak, ami a vállalat sikerét hivatott fejleszteni. Ne hagyjuk, hogy a problémák, megoldatlanok maradjanak. Ezzel a módszerrel az egyén bátrabban tud majd szembe nézni bármilyen problémáról is legyen szó. Egy csoportnál pedig erősíti az összetartást és a másokba fektetett bizalmat, hisz nem szabad elfelejteni, a cél egy és ugyanaz mindenki számára.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük