Mire figyeljünk, ha ékszert fotózunk?

Az ember, ha valamely ismeretlen területre téved, elveszhet a paraméterek és tényezők világában. Nem tudja mik a fontos tényezők, mikor mire kell hangsúlyosan figyelni. Egy ilyen terület lehet például az ékszerfotózás világa. Itt sem tudhatja egy laikus, tegyük fel egyedi ékszerkészítő, aki képeket szeretne mondjuk készülő weboldalához vagy prospektusához, hogy a több oldalas google lista ajánlatai közül, tegyük fel a referencia képeket nézegetve, összevetve az árakat, melyiket válassza. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy elpazarolt befektetés az, amely nem nyeri el a kívánt eredményt. Tegyük fel, egy készülő webshophoz egyáltalán nem mindegy, hogy milyen képeket válogatunk ki. A vevő ezek alapján fogja meghozni döntését. Az első dolog, amit megpillant, és meg is nyerhetjük kíváncsiságát, vagy el is veszíthetjük, az a termékfotó, az ékszerről készült kép. De milyen is legyen? Valójában mire figyeljünk nagyon a szolgáltatók közül történő választáskor?

Az ékszerfotózás mint fent is említem, a termékfotózás egy igen speciális szegmense. Nagyon nehéz területnek mondhatjuk. Speciális tudást és tapasztalatot igényel. Nem csupán a berendezések és használt felszerelés területén, de a világítás, világítástechnika és az itt szerzett tudás területén is. Hiszen mint mindannyian tudjuk az ékszerek igen különbözőek. Elmondható, hogy minden egyes ékszer külön megvilágítást igényel ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Talán az egyik legfontosabb feladat a megfelelő fénybeálltások és értékek megtalálása az ékszerhez. A másik ilyen vízválasztó tényező, a retus és annak mennyisége. Természetesen, mivel mikrohibákat tartalmazhatnak az ékszerek, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, de megfelelő világításban elkészített jó képeken, nagyításban zavaróak lehetnek. Nem szabad túlretusálni a képeket, de mindenképp szükség van egy alap retusra, hogy gyönyörű, tökéletes, valósághű és élvezhető képeket kapjunk eredményül.

Ha figyelünk ezekre a tényezőkre a referencia képeken, és azt látjuk, hogy ezek rendben vannak, nem lőhetünk mellé. Nem kell félnünk, hogy semmit mondó, egyéniség nélküli, műanyag hatású képeket kapunk majd egyedi és gyönyörű ékszereinkről. Garantáltan a vásárók is imádni fogják ezeket, amik a rendelésszámon is garantáltan visszatükröződnek majd.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük